Hacettepe Üniversitesi | Araştırma Merkezleri | İdari Birimler
2007 ETKİNLİKLERİ

ETKİNLİK I

9 MART 2007- KLİNİK ARAŞTIRMA KURSU

Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından öğretim görevlileri ve genç öğretim üyelerine yönelik, araştırma projelerinin nasıl geliştirilebileceğinin ve bu projeler ile ilgili hangi kanallardan destek alınabileceğinin vurgulandığı bir gün süreli kurs düzenlenmiş, 40 kişi katılmıştır.

Araştırma Teknik Destek Birimi
SUNUM II
Prof.Dr.M.Fatih Ünal Klinik Araştırmalara Genel Bir Bakış
SUNUM III
Prof.Dr.F.Cahit Tanyel Klinik Araştırma Yaparken Yardım
SUNUM IV
Yrd.Doç.Dr.Sibel Aşçıoğlu Araştırma Tasarımları
SUNUM V
Prof.Dr.M.Oğuz Güç Araştırma ve Yayın Etiği
SUNUM VI
Prof.Dr.Emin Kansu Araştırma Projelerinin Değerlendirilmesi
SUNUM VII
Prof.Dr.Murat Yurdakök Bilimsel Makale Yazmak
SUNUM VIII
Prof.Dr.M.Fatih Ünal Epidemiyolojik Kavramlara Giriş

ETKİNLİK II

29 MART 2007 - TÜBİTAK AVRUPA BİRLİĞİ 7.ÇERÇEVE PROGRAMI PROJE BAŞVURUSU EĞİTİM ÇALIŞTAYI

TÜBİTAK tarafından 7. Çerçeve Programlarına Proje Başvuru formları, finansal konular ve başvuru değerlendirme süreci ile ilgili bilgi verilmiş ve bu bilgiler ışığında uygulamalı grup çalışması yapılmış, 54 kişi katılmıştır.

TÜBİTAK FP7 Uygulamalı Proje Teklifi Hazırlama
SUNUM II
TÜBİTAK FP7 Proje Teklifi Hazırlama Uygulama Çalışması
SUNUM III
TÜBİTAK FP7 Proje Değerlendirme Süresi
SUNUM IV
TÜBİTAK Masraf Gösterme Prensipleri

ETKİNLİK III

9 MAYIS 2007 ve 6 ARALIK 2007 TÜBİTAK AVRUPA BİRLİĞİ 7.ÇP KİŞİYİ DESTEKLEME ÖZEL PROGRAMI(PEOPLE) BİLGİ TOPLANTISI

TÜBİTAK tarafından kişisel anlamda dolaşımın (mobilitenin) desteklendiği ‘People’ programı dahilinde fırsatlar, başvuru koşulları ve başvuru dönemleri hakkında bilgi verilmiş, 52 ve 60 kişilik katılım olmuştur.

TÜBİTAK Kişiyi Destekleme Özel Programı

ETKİNLİK IV

26 - 27 KASIM ARAŞTRIMACILARIN DOLAŞIMI ZİRVESİ-2008

26-27 Kasım TUBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenen Araştırmacıların Dolaşımı Zirvesi-2008 etkinliği kapsamında Fakültemizi ve birimimizi tanıtan bir sunum yapılmıştır. İnternet üzerinden canlı yayınlanan etkinlikte araştırma potansiyelimiz, araştırma ve işbirliği olanaklarımızın yanında yabancı araştırmacılar için ev sahibi kurum olma imkanlarımız hakkında da bilgi verilmiştir.

SUNUM I
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Research at Hacettepe University Faculty of Medicine

Web Master: Aysun Ardıç
atdb@hacettepe.edu.tr